Transport Online - Douane Rotterdam onderschept container met wodka voor Kim Jong-un

Douane Rotterdam onderschept container met wodka voor Kim Jong-un

Douane Rotterdam onderschept container met wodka voor Kim Jong-un
26-02-2019 08:31 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - De douane in de Rotterdamse haven heeft een container met 90.000 flessen wodka onderschept. De lading was bestemd voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat bevestigt de douane na berichtgeving door het AD. De container stond op het schip Cosco Nebula en had als officiële bestemming China. De Nebula is één van de grootste containerschepen ter wereld en kan ruim 20.000 containers vervoeren.

De douane vertrouwde de vrachtpapieren niet en wilde de container donderdag controleren. Dat bleek lastig, want bovenop de container lag een vliegtuigromp. "Volgens de Chinese reder Cosco was het nagenoeg onmogelijk die container van het schip te halen zonder de romp te beschadigen", zegt een woordvoerder.

Daarop werd er overlegd met minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel. Zij stond erop dat de container in Rotterdam geïnspecteerd zou worden, zegt de douane. Uiteindelijk lukte het de rederij na veel gepuzzel een dag later de container van boord te halen.

Vanwege VN-sancties is er een wereldwijd verbod op de export van onder meer dit soort producten naar het communistische land. Kaag is blij met de actie. "Het is belangrijk om die sancties van de Veiligheidsraad te handhaven", zegt ze in het AD.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions