Clicky


Motorrijder onderuit door klapband vrachtwagen

Motorrijder onderuit door klapband vrachtwagen
29-12-2011 10:01 | Ongevallen | auteur de redactie
BARENDRECHT - Een vrachtwagen is donderdagmorgen door een klapband betrokken geraakt bij een ongeval op de A29 vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom. Het ongeval gebeurde om even na 07:45 uur ter hoogte van de Heinenoordtunnel.

Delen van de klapband kwamen in de tunnel terecht. Een motorrijder kon de stukken band niet ontwijken en ging onderuit. Omdat er sprake is van letsel zijn zowel de brandweer als twee ambulances ter plaatse geweest om hulp te verlenen. De motorrijder is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De Heinenoordtunnel is voor onbepaalde tijd afgesloten. Dit levert een file op van 4 kilometer meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het verkeer dat richting Zierikzee wil, werd tot 09:00 uur geadviseerd om vanaf het knooppunt Vaanplein om te rijden in de richting van Dordrecht, via de A15, de A16 en de N217. In de N217 ligt de Kiltunnel, deze is voor het omrijdende verkeer tijdelijk tolvrij gemaakt.

Om even voor 09:00 uur kon één van de drie rijstroken worden vrijgegeven. Niet veel later werd de omleiding ingetrokken. Twee rijstroken waren toen nog afgesloten voor bergingswerkzaamheden. Rijkswaterstaat hoopt rond 10:30 uur ook de laatste twee rijstroken vrij te kunnen geven.