Clicky


Curaçaose maatschappij Insel Air stopt

Curaçaose maatschappij Insel Air stopt
25-02-2019 22:42 | Buitenland | auteur ANP

WILLEMSTAD - De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air is na ruim twaalf jaar definitief gestopt met vliegen. Maandag stelde het bedrijf dat bezitters van een ticket hun geld terug kunnen krijgen.

De maatschappij heeft het al langer erg moeilijk. Het bedrijf kent een schuld van meer dan 165 miljoen Antilliaanse gulden (ruim 80 miljoen euro). De Curaçaose overheid stopte in 2017 nog ruim 16 miljoen euro in het bedrijf om de luchtvaartverbinding tussen Curaçao en Aruba en Bonaire te garanderen.

Afgelopen jaren speelden onder meer problemen met de veiligheidsvoorschriften. Daardoor mochten Nederlandse ambtenaren bijna een jaar lang niet vliegen met Insel Air. Ook waren er technische problemen met de vliegtuigen en als gevolg daarvan vele vertragingen. Dat werd het bedrijf uiteindelijk te veel.

Klap voor economie

Vier jaar geleden vloog Insel Air nog op meer dan twintig bestemmingen en vervoerde het ruim 2 miljoen passagiers per jaar. Daar waren nog maar enkele bestemmingen van over.

Het faillissement wordt waarschijnlijk dinsdag uitgesproken en betekent een nieuwe klap voor de economie van Curaçao, die al twee achtereenvolgende jaren krimpt.