Clicky


Vietnam wijst imitator Kim Jong-un uit

Vietnam wijst imitator Kim Jong-un uit
25-02-2019 11:21 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

HANOI - De Vietnamese autoriteiten hebben een bekende imitator van Kim Jong-un uitgewezen. Dat gebeurde ongeveer een dag voordat de echte dictator wordt verwacht in het land.

De Australiër, met de artiestennaam Howard X, maakte vorige week zijn opwachting in Hanoi. Hij heeft nu te horen gekregen dat zijn visum ongeldig is. "De echte reden is dat ik ben geboren met een gezicht dat lijkt op dat van Kim Jong-un. Dat is het echte misdrijf'', zei de Kim-imitator terwijl hij in een busje naar het vliegveld stapte. "Noord-Koreanen hebben geen gevoel voor humor.''

Het is niet de eerste keer dat X botst met de autoriteiten in een land waar hij Kim imiteert. De Australiër zat vorig jaar kort vast in Singapore. Ook zorgde hij voor ophef toen hij tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea opdook voor geschokte Noord-Koreaanse cheerleaders.

X verscheen in Vietnam in het bijzijn van Trump-lookalike Russell White. Die mag wel blijven, maar kreeg het verzoek niet verkleed als Trump in het openbaar te verschijnen.