Vietnam verwacht Trump dinsdagavond

Vietnam verwacht Trump dinsdagavond
25-02-2019 10:06 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

HANOI - De Amerikaanse president Donald Trump komt dinsdagavond aan in Vietnam. Daar ontmoet hij woensdagochtend de Vietnamese president Nguyễn Phú Trọng, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land in Zuidoost-Azië.

Trump reist naar Vietnam voor zijn tweede ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De dictator is zelf al per trein vertrokken naar de top, die op woensdag en donderdag plaatsvindt. Hij laat zich onder meer vergezellen door zijn zus Kim Yo-jong, rechterhand Kim Yong-chol en een legertje lijfwachten.

De groene trein van Kim vertrok zaterdag uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang en is inmiddels ook gesignaleerd in China. De Noord-Koreaanse leider arriveert vermoedelijk dinsdagochtend op het Vietnamese treinstation Dong Dang, vlakbij de grens met de volksrepubliek. De autoriteiten hebben dat station inmiddels laten sluiten voor publiek, zei een bewaker tegen een AFP-verslaggever. Ook lopen er gewapende bewakers rond.

Kim laat zijn trein waarschijnlijk achter op het station. Ingewijden zeggen dat hij met een auto naar Hanoi wordt gebracht.

Trump en Kim hadden vorig jaar al een historische topontmoeting in Singapore. Die leidde tot de vage toezegging dat Pyongyang zal toewerken naar de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland. Trump schreef recent op Twitter dat "voorzitter Kim, misschien beter dan wie dan ook, beseft dat zijn land zonder kernwapens snel een van de grote economische machten in de wereld kan worden''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden