Transport Online - 'Tarieven banken voor diensten te hoog'

'Tarieven banken voor diensten te hoog'

'Tarieven banken voor diensten te hoog'
25-02-2019 09:33 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De tarieven die banken rekenen voor betaalpakketten zijn die niet in verhouding met de teruglopende dienstverlening, de lage (spaar)rente en het bonusbeleid, stelt de Consumentenbond.

Uit een enquête van de Consumentenbond onder 12.000 panelleden blijkt dat veel consumenten ontevreden zijn en niet begrijpen dat zij steeds méér moeten betalen, terwijl de bank, in hun ogen, steeds minder levert.

De afgelopen maanden stegen de vaste kosten voor betaalpakketten bij ASN Bank en SNS met 10 procent en bij Triodos Bank met 20 procent. Triodos Bank-klanten zijn bovendien het dubbele gaan betalen voor het maandelijks ontvangen van papieren afschriften, stelt de bond. Ook ABN AMRO voert verhogingen door, onder meer voor papieren afschriften en verzendenveloppen. De Rabobank verhoogt per 1 april de tarieven voor onder meer betaalpakketten, papieren afschriften en het geld overmaken met een acceptgiro.

Een vijfde deel van de ontevreden klanten zegt te willen overstappen naar een andere bank. Toch wisselde de afgelopen twee jaar maar 4 procent van de ondervraagden van bank. Veel consumenten verwachten dat overstappen niet uitmaakt, omdat 'alle banken hetzelfde zijn'. 58 procent is bang dat overstappen teveel gedoe is.

Als consumenten willen overstappen, is dat vaak uit onvrede over het bonus- en/of investeringsbeleid van hun oude bank. Maar een nieuw bankrekeningnummer is voor velen een (te) hoge drempel om de stap daadwerkelijk te zetten. De Consumentenbond pleit daarom al jaren voor nummerbehoud bij betaalrekeningen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions