Transport Online - Ajax-demonstratie Malieveld verplaatst om veiligheid

Ajax-demonstratie Malieveld verplaatst om veiligheid

Ajax-demonstratie Malieveld verplaatst om veiligheid
24-02-2019 14:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De demonstratie van Ajax-fans in Den Haag vindt definitief niet plaats op het Malieveld, maar wordt gehouden in de buurt van het Internationaal Strafhof. Dit heeft de burgemeester van de stad, Pauline Krikke, zondag besloten, meldt de gemeente.

Het besluit is genomen wegens de vrees voor "ernstige wanordelijkheden in de binnenstad" en ,,omwille van de veiligheid van de bewoners, ondernemers en bezoekers in het centrum van de stad".

Vanuit Amsterdam zijn vijf bussen met Ajax-fans naar de Hofstad afgereisd. Ze demonstreren tegen het feit dat ze al jarenlang niet welkom zijn als publiek bij ADO. De bedoeling was dat dit rond het middaguur zou plaatsvinden op het Malieveld, maar daar verzamelden zich ADO-fans die de Amsterdammers opwachtten.

De politie besloot daarop de ADO-fans vast te houden op het Malieveld, terwijl de bussen uitweken naar het Strafhof. Nu is duidelijk geworden dat ze daar ook blijven voor de demonstratie.

Volgens de gemeente is dit ,,eveneens een veelgebruikte demonstratielocatie in Den Haag" en is "het grondrecht om te kunnen demonstreren gewaarborgd".

Op het Malieveld is een ADO-supporter aangehouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions