Transport Online - 'Nieuwe problemen Intertoys niet uitgesloten'

'Nieuwe problemen Intertoys niet uitgesloten'

'Nieuwe problemen Intertoys niet uitgesloten'
24-02-2019 10:46 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het is niet uitgesloten dat er zondag opnieuw problemen ontstaan bij het inwisselen van cadeaubonnen van Intertoys, zo laat een woordvoerder van de speelgoedketen weten. Op zaterdag werden winkels geplaagd door een computerstoring waardoor lange rijen ontstonden. Zondag is de laatste dag dat tegoed op de kaarten kan worden verzilverd, omdat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd.

Zaterdag meldde Intertoys dat de storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval, maar dat wordt nu weersproken. "KPN heeft ons verteld dat er sprake was van een overbelaste lijn en dat de cadeaukaarten daardoor niet verwerkt konden worden. Ik kan niet uitsluiten dat dit op zondag opnieuw gebeurt. We verwachten dat het vandaag ook weer druk kan worden."

Niet alle winkels van Intertoys openen zondag hun deuren. Hoeveel dat er wel zijn, is niet bekend. Klanten kunnen hun cadeaukaarttegoeden ook verzilveren via de website van Intertoys.

Incidenten

Zaterdag leidde de storing tot vervelende taferelen in sommige winkels. "Er zijn incidenten geweest, hoewel we moeten benadrukken dat de meeste klanten beheerst en kalm hebben gereageerd op de situatie", aldus de woordvoerder, die weet dat een winkel in Amstelveen de deuren dicht moest doen om veiligheidsredenen.

Hoeveel geld nog op openstaande kaarten staat, is niet bekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions