Hollywood maakt zich op voor uitreiking Oscars

Hollywood maakt zich op voor uitreiking Oscars
24-02-2019 09:43 | Showbizz | auteur ANP

LOS ANGELES - Hollywood maakt zich op voor de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De beeldjes worden in de nacht van zondag op maandag voor de 91e keer uitgereikt in meer dan twintig categorieën. De meeste nominaties gingen naar de historische komedie The Favourite, het melancholieke epos Roma (beiden tien nominaties) en het muzikale drama A Star is Born (acht nominaties). Er maken dit jaar geen Nederlanders kans op beeldjes.

De kans lijkt groot dat de film Green Book, over de vriendschap tussen een donkere pianist en zijn racistische blanke chauffeur, de prijs voor beste film van het jaar gaat krijgen. De gedoodverfde winnaar van de Oscar voor beste acteur is Christian Bale. Hij speelt de rol van vicepresident Dick Cheney in de satire Vice. De prijs voor beste actrice gaat hoogstwaarschijnlijk naar Glenn Close, voor haar rol in The Wife als vrouw van een Nobelprijswinnende schrijver die zichzelf haar hele leven heeft weggecijferd.

Voor het eerst maken streamingdienst Netflix en zender National Geographic ook kans op beeldjes. Netflix met Roma. National Geographic met de documentaire Free Solo over freeclimber Alex Honnold. De uitreiking van de Oscars is te volgen bij Net5.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,774
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden