Transport Online - Doden bij botsingen in Venezuela

Doden bij botsingen in Venezuela

Doden bij botsingen in Venezuela
24-02-2019 00:24 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

SANTA ELENA DE UAIRÉN - Zeker twee mensen, onder wie een 14-jarige jongen, zijn zaterdag in de Venezolaanse grensplaats Santa Elena de Uairén om het leven gekomen tijdens botsingen met veiligheidstroepen. Dat heeft een arts van het plaatselijke ziekenhuis dichtbij de grens met Brazilië gezegd.

Bij de plaats bij Cúcuta aan de grens met Colombia staken de Venezolaanse politie en militairen twee van de vier vrachtwagens met hulpgoederen in brand. Dat heeft een afgevaardigde van de oppositie gezegd tegen verslaggevers. "Mensen proberen het grootste deel van de hulpgoederen te redden uit de vrachtwagen die op bevel van Nicolás Maduro in brand is gestoken'', zei afgevaardigde Gaby Arellano.

Venezolaanse militairen hadden eerder de vier hulptrucks bij de Francisco de Paula Santander-brug gestopt en traangas afgevuurd op demonstranten die de vrachtwagens begeleiden. Ongeveer honderd mensen raakten gewond, zo meldde CNN, verwijzend naar lokale ziekenhuizen.

Inmiddels zijn twintig Venezolaanse militairen en drie politieagenten naar Colombia gevlucht, aldus de Colombiaanse migratiedienst. Een journalist van persbureau AFP zag vier van hen via de Simón Bolívar-brug bij Cúcuta de Colombiaanse kant van de grens oversteken.

Ondertussen heeft Venezuela de diplomatieke betrekkingen met Colombia verbroken. "We kunnen niet langer tolereren dat Colombiaans grondgebied het toneel is van agressie tegen Venezuela", zei president Maduro tijdens een massabijeenkomst van zijn aanhangers in de hoofdstad Caracas. Alle Colombiaanse diplomaten en consulaire medewerkers moeten het land binnen 24 uur verlaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen