Transport Online - Duizenden Franse gele hesjes weer de straat op

Duizenden Franse gele hesjes weer de straat op

Duizenden Franse gele hesjes weer de straat op
23-02-2019 19:18 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Duizenden zogenoemde gele hesjes hebben zaterdag voor het vijftiende opeenvolgende weekend in Parijs en andere Franse steden tegen de regering gedemonstreerd. De politie heeft tientallen demonstranten opgepakt.

Ongeveer 11.600 mensen sloten zich aan bij de protesten in het hele land, waarvan ongeveer 4000 in de hoofdstad, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat was iets meer dan de 10.200 van vorige week. In Parijs demonstreerden toen 3000 mensen.

In Parijs pakte de politie veertien mensen op, maar de meeste demonstranten liepen vreedzaam door de rijkere wijken van de hoofdstad, omringd door veel politie. In de centrale stad Clermont-Ferrand pakte de politie vijftien mensen op tijdens de mars waaraan volgens de politie 2500 gele hesjes aan deelnamen.

De protesten, genoemd naar de fluorescerende jassen die Franse automobilisten in hun auto's moeten meenemen, begonnen medio november over de stijgende brandstofprijzen en de kosten van levensonderhoud, maar veranderde in een bredere beweging tegen president Emmanuel Macron en zijn hervormingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions