Transport Online - VKV calculator berekent feilloos en slim alle wettelijke toeslagen

VKV calculator berekent feilloos en slim alle wettelijke toeslagen

VKV calculator berekent feilloos en slim alle wettelijke toeslagen
22-02-2019 16:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

[gesponsord artikel]

LELYSTAD - Ondernemers in de transportsector hebben het niet makkelijk. Zeker niet ten aanzien van het berekenen van de juiste toeslagen aan hun personeel. Bovendien is er sinds begin dit jaar op het gebied van vakantiedagen en toeslagen in het beroepsgoederenvervoer weer het nodige veranderd. Dat maakt het lastig voor de administratie om een en ander goed te berekenen. Toch is er al jarenlang een goede oplossing: de Verblijfskostenvergoeding Calculator, kortweg de VKV Calculator.

In haar huidige vorm bestaat de VKV calculator nu alweer tien jaar. "We hebben de afgelopen jaren heel veel bedrijven geholpen hun administratie op dit gebied aanzienlijk te vereenvoudigen", zegt Jaco Langeveld, die het systeem in eigen beheer ontwikkelde. Verblijfskostenvergoeding, overuren, zaterdag- en zondagtoeslagen; het systeem berekent het feilloos en voor slechts een fractie van het uurtarief van een accountant of boekhouder.

Nieuwe toeslagen

"Per 1 januari is er nogal wat veranderd op het gebied van vakantiedagen in het beroepsgoederenvervoer", vertelt Langeveld. "Zo worden de wettelijke en twee bovenwettelijke vakantiedagen betaald. Niet, zoals voorheen, met het basisloon, maar inclusief alle toeslagen. Dan heb je het over een gemiddelde van allerlei toeslagen, zoals: overuren (130 procent), zaterdag gesplitst in 100 en 50 procent, de zondag gesplitst in 100 en 100 procent, de vuilwerktoeslag, de koude toeslag, de consignatietoeslag… Maar ook reisuren voor werknemers op mobiele kranen, onregelmatigheidstoeslag, ploegentoeslag…"

Van een aantal van deze posten moet 90 procent berekend worden, zodra het totaal weer boven de 40 uur uitkomt. "Dit kan aardig oplopen tot meer dan 150 euro per dag, waar dit voorheen 118 euro per dag was", klinkt het. "Bovendien krijgen de chauffeurs eenmalig 750 euro over drie termijnen uitgekeerd." Kortom: een zoekplaatje om dit voor alle chauffeurs op de juiste wijze te berekenen.

Nauwkeurig en snel

Wie werkt met de VKV Calculator kan een macro instellen, zodat al deze toeslagen automatisch worden omgezet. Dit kost niet meer dan een minuutje tijd. De besparing is daarentegen zeer groot. "Met de calculator hoeft de afdeling loonadministratie niets meer op te zoeken en te berekenen, wat vele uren aan administratiekosten kan besparen", aldus Langeveld.

"Alleen al met deze nieuwe functie heeft een werkgever onze VKV Calculator al op slag terugverdiend. Onze VKV calculator kost slechts 299 euro per 18 maanden. Dat komt neer op slechts 16,61 euro per maand. Een boekhouder kost al meer per uur."

Waar zware en dure boekhoudpakketten administrateurs veelvuldig in de steek laten, doet de Verblijfskostenvergoeding Calculator wél wat hij moet doen. Met een nauwkeurigheid van bijna 100 procent berekent het snel en accuraat alle vergoedingen van chauffeurs en koeriers in het beroepsgoederenvervoer, de logistiek en verhuisbedrijven. De VKV Calculator is er in twee uitvoeringen: de Basic + en de Pro Totaal-uitvoering.

Geheim

Minimale data-invoer, snel en accuraat; dat zijn de drie geheimen van de programmatuur achter de Pro Totaal verblijfskostenvergoeding. "In de logistieke sector worden nog vaak verschillende Excel sheets gebruikt om de diverse vergoedingen te berekenen. Ons programma maakt aan deze onoverzichtelijkheid een einde. Door alleen de begin-, eind- en pauzetijd in te voeren, voert het programma zelf alle ingewikkelde berekeningen uit." 

Met de Pro Totaal verblijfskostenvergoeding per periode van 4 weken, of per maand, heeft de werkgever alles in één. Niet alleen de uren, maar ook de vergoedingen die uren-gerelateerd zijn. "Zo ziet u gelijk wat onder andere de verblijfskostenvergoeding is. Zelfs de “na 14 uur langer dan 12 uur” regeling wordt automatisch in het programma toegepast. De ‘tijd voor tijd’-regeling en een pauze-staffel, gebruikelijk in de CAO transport en logistiek, is er eveneens in opgenomen. Ook wordt de 19 procent nachtvergoeding direct bij de uren opgeteld, worden de vakantiedagen bijgehouden en worden automatisch de uren bij een vakantie- of snipperdag ingevuld. Feestdagen worden automatisch als een achturige werkdag geregistreerd; waarbij de gewerkte feestdaguren natuurlijk meteen als 200 procent worden geregistreerd."

"Pro Totaal verblijfskostenvergoeding weet dat een werkdag niet per definitie stopt om middernacht. Het systeem boekt, indien nodig, de uren gewoon door. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of er meer of minder dan acht uren achtereen wordt gewerkt. Ook halve snipperdagen, of slechts enkele uurtjes, worden netjes door het systeem geregistreerd."

Altijd de informatie bij de hand

De Excel sheet Pro Totaal Verblijfskostenvergoeding maakt altijd de juiste berekening. Het biedt nooit teveel, maar altijd precies genoeg informatie. Door de juiste kolommen ‘aan’ te zetten, beschikt u ieder moment exact over die informatie welke voor uw bedrijf van belang is. Met de Pro Totaal verblijfskostenvergoeding heeft u altijd de juiste berekeningen en informatie bij de hand. Niks moeilijk doen met verschillende registratiesystemen.

Probeer de Pro Totaal verblijfskostenvergoeding nu 30 dagen geheel gratis. Bent u na dertig dagen niet tevreden, dan krijgt u onvoorwaardelijke uw geld terug.

Kijk op: www.verblijfskostenvergoeding.nl.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions