Clicky


Rover wil weer trein naar Heerenveen IJsstadion

Rover wil weer trein naar Heerenveen IJsstadion
22-02-2019 09:07 | Algemeen | auteur Redactie

HEERENVEEN - Rover wil dat NS weer gaat stoppen bij Heerenveen IJsstadion bij evenementen in het Thialf. De halte is speciaal voor een extra stop bij schaatsevenementen gebouwd maar NS laat het station in de praktijk links liggen.

Komend weekend wordt het ISU WK Sprint gehouden in het ijsstation Thialf. Een goede gelegenheid om reizigers met de trein voor de deur af te zetten. NS stopt echter niet op het station en informatie over extra bussen is niet bekend. Intussen adverteert Thialf met 1500 eigen parkeerplekken. Geen goede reclame voor het openbaar vervoer dus.

Het lijkt vooral een kostenkwestie te zijn. Het plaatsen van mobiele uitcheckpalen en het inplannen van extra personeel zou NS te veel geld kosten. Rover is van mening dat de betrokken partijen samen deze kosten zouden moeten overbruggen.

“Wij zouden graag willen weten of NS bereid is alsnog komend weekend op station Heerenveen IJsstadion te stoppen en voor structurele bediening bij grote schaatsevenementen afspraken te maken met Thialf, gemeente Heerenveen, ISU en ministerie van Infrastructuur en Waterstaat”, schrijft Rover aan NS.