Transport Online - Kamer kritisch over fout kindgebonden budget

Kamer kritisch over fout kindgebonden budget

Kamer kritisch over fout kindgebonden budget
21-02-2019 17:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer is kritisch over de fout van de Belastingdienst bij het zogenoemde kindgebonden budget, een bijdrage voor ouders met kinderen tot 18 jaar. Regeringspartij VVD spreekt over een onaangename verrassing.

Oppositiepartijen zijn ook boos over de manier waarop de kosten voor het herstel van de blunder worden opgevangen. Door een jaar de bijdrage niet te verhogen, zouden minima en alleenstaande ouders extra worden gedupeerd.

Als de overheid een fout maakt, moet de overheid dat oplossen, stelt Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks). De gevolgen voor mensen met minder geld zijn extra zuur, aldus Peter Kwint van de SP.

Door de fout liepen honderdduizenden ouders honderden tot ongeveer 1000 euro per jaar mis. De bijdrage in de kosten voor kinderen werd stopgezet toen ouders te veel verdienden, maar werd niet automatisch hervat toen ze weer aan de voorwaarden voldeden.

Betrokken ouders krijgen een deel van het gemiste geld alsnog uitgekeerd, benadrukken de coalitiepartijen. "Een onverwachte meevaller'', aldus René Peters (CDA). Hij noemt de eenmalige niet-verhoging van de toeslag "de minst lelijke oplossing'' om de kosten te dekken.

Daarbij moeten we "echt oog hebben voor die mensen aan de onderkant'', vindt Rens Raemakers (D66). Die mogen niet te hard worden geraakt als in 2020 de bijdrage niet wordt geïndexeerd (aangepast aan het prijspeil).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions