Staking in Catalonië: haven, wegen en spoor geblokkeerd

Staking in Catalonië: haven, wegen en spoor geblokkeerd [+foto's&video]
21-02-2019 10:03 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BARCELONA - Vandaag, donderdag 21 februari, organiseert vakbond CSC in het Spaanse Catalonië een algemene staking. De staking duurt 24 uur. Het openbare leven ligt volledig stil, scholen zijn dicht, overal vinden demonstraties plaats en wegen worden door actievoerders geblokkeerd. Ook de haven Tarragona is geblokkeerd door actievoerders. De transportsector heeft zich achter de staking geschaard.

Sinds 07:00 uur vanochtend zijn verschillende wegen geblokkeerd door actievoerders. Onder meer de A2, AP7 in Vilobí, de C13 in Lleida, de C162 in Das, de C32 in Masnou, de C60 in Granollers, de C65 in Maçanet de la Selva, de N260 in Lles Cerdanya, de C17 in Gurb en de N340 in Camarles. Houdt er rekening mee dat meer wegen geblokkeerd kunnen worden vandaag in de Catalaanse regio.

De algemene staking van donderdag wordt georganiseerd door vakbonden van pro-onafhankelijkheidswerkers en studenten. Op papier eisen ze een verbeterd sociaal beleid, inclusief een 35-urige werkweek en een hoger minimumloon, maar de protesten worden aangewakkerd door verontwaardiging over Spanje voor het berechten van een tiental separatisten die in 2017 hebben aangedrongen op Catalaanse onafhankelijkheid. 

De stakers pleiten voor een afscheiding van Catalonië van Spanje.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden