'Insider vliegveld Gatwick achter dronechaos'

'Insider vliegveld Gatwick achter dronechaos'
21-02-2019 08:40 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Een (ex-)werknemer van het Engelse vliegveld Gatwick zou achter de chaos zitten die er in december met drones werd veroorzaakt. Als gevolg van rondvliegende drones werden enkele dagen voor Kerstmis meer dan duizend vluchten geschrapt. Dit trof zeker 140.000 reizigers.

De Engelse politie denkt volgens The Daily Mail dat iemand die de luchthaven heel erg goed kende, de drones moet hebben bestuurd. Het gaat volgens de onderzoekers mogelijk om een boze werknemer of een voormalige werknemer van het luchtvaartbedrijf. Er is voor zover bekend nog geen verdachte in beeld.

Onder andere de routes die de drones vlogen, wijzen volgens de politie op een insider. Ook hebben getuigen verklaard dat de drones medewerkers van de luchthaven leken te pesten, onder meer door laag over ze heen te vliegen.

Er is zware kritiek op de werkwijze van de politie in dit onderzoek geweest. Zo werd met groot machtsvertoon een echtpaar dat vlakbij Gatwick woont, opgepakt en 36 uur vastgehouden. Het paar bleek echter niets met de drones te maken te hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden