Transport Online - Cel en tbs geëist voor doden en doorzagen vrouw

Cel en tbs geëist voor doden en doorzagen vrouw

Cel en tbs geëist voor doden en doorzagen vrouw
20-02-2019 18:12 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Tegen een 41-jarige Rus die begin vorig jaar zijn vrouw vermoordde en haar lijk in stukken zaagde, is voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Verdachte Andrei K. heeft bekend, maar zei dat hij er geen herinnering aan heeft vanwege zijn slechte geestelijke toestand. Hij leed al jaren aan ernstige depressies.

K. heeft verklaard dat hij haar heeft gedood toen hij een black-out kreeg tijdens een ruzie. Ook gaf hij toe dat hij haar lichaamsdelen in twaalf zakken verpakte en verstopte in een kist op het balkon van hun huis in Scheveningen. Zijn lichaam en gedrag werden naar eigen zeggen gestuurd door meerdere "entiteiten'' in zijn hoofd.

De verdachte zei woensdag dat zijn vrouw Julia Chernyshova (30), ook uit Rusland, hem enkele weken eerder had verteld dat ze was vreemdgegaan met meerdere mannen. Ze zouden gaan scheiden. Ze waren in 2009 getrouwd en zij vormde samen met zijn baan bij Shell de twee pijlers in zijn leven. Maar door zijn depressies zat hij al tijden ziek thuis en het bedrijf wilde van hem af.

K. zei zich niet te weten hoe hij op 7 januari zijn vrouw doodde. Ze had fors letsel, veel blauwe plekken en een fikse hoofdwond en is waarschijnlijk door verwurging of smoren omgekomen. Een dag later kocht hij een elektrische zaag, tape, zandcement, een kruiwagen en zakken aarde, waarmee hij later de kist afdekte. Enkele dagen later gaf hij Chernyshova als vermist op, maar de politie kreeg argwaan en een huiszoeking volgde.

De officier van justitie vindt doodslag bewezen en hoewel er aanwijzingen zijn voor een plan van K., ziet ze niet voldoende bewijzen voor moord. Ze gaat ervan uit dat K. verminderd toerekeningsvatbaar was. Ze houdt er rekening mee dat K. simuleert en zijn psychotische ziektebeeld heeft aangedikt als het hem uitkwam. Onderzoek duidde op narcistische en afhankelijke trekken en K. had ook alcohol- en cannabisproblemen.

K.'s raadsvrouw vindt dat de misdrijven de verdachte helemaal niet kunnen worden aangerekend vanwege zijn psychotische situatie. Ze wil dat hij wordt ontslagen van rechtsvervolging en pleitte voor een psychiatrische behandeling.

De verdachte zei dat hij veel spijt heeft. Uitspraak op 6 maart.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions