Transport Online - Renovatie Waalbrug begin maart van start

Renovatie Waalbrug begin maart van start

Renovatie Waalbrug begin maart van start
20-02-2019 17:08 | Weer en Verkeer | auteur ANP

NIJMEGEN - De grootscheepse renovatie van de Waalbrug in Nijmegen begint op maandag 4 maart. Het opknappen van de brug zou eigenlijk al medio 2018 beginnen, maar het werk moest indertijd worden uitgesteld omdat de schadelijke stof chroom-6 in de verf van de brug bleek te zitten.

Na de vondst van chroom-6 moesten extra maatregelen worden genomen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Ook waren andere vergunningen, ontheffingen en veiligheidsplannen nodig.

Bij de renovatie begint de aannemer met het vervangen van het wegdek. De gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat verwachten dat verkeershinder ontstaat vanaf eind maart, wanneer in beide richtingen nog maar één rijstrook beschikbaar is op de brug. Die situatie duurt naar verwachting anderhalf jaar.

De aannemer gaat ook de staalconstructie schilderen. Verder wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen de busbaan omgebouwd tot een fietspad in twee richtingen. Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen kunnen tijdens de renovatie geen gebruik maken van de Waalbrug.

De Waalbrug is een belangrijke noord-zuidverbinding voor doorgaand verkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions