Clicky


'Lelystad Airport niet open zonder natuurplan'

'Lelystad Airport niet open zonder natuurplan'
20-02-2019 13:25 | Algemeen | auteur ANP

ARNHEM/ZWOLLE - Voordat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol kan gaan overnemen, moet vastliggen hoe het ministerie van Infrastructuur de kwaliteit van natuur en milieu in het oosten van Nederland gaat waarborgen. Van opening van Lelystad Airport kan sowieso geen sprake zijn als er geen oplossing is voor laag overvliegende toestellen.

Dat schrijven de provincies Gelderland en Overijssel in hun zienswijze op het nieuwste voorstel voor de opening van Lelystad Airport in 2020. Behalve beide provincies onderschrijven vijftien Overijsselse en alle Gelderse gemeenten deze visie, net als nationaal park De Hoge Veluwe, belangenorganisatie Recron en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie. Iedereen heeft tot vrijdag de tijd om een zienswijze in te dienen.

De overheden hebben meer dan vijftig vragen en voorwaarden voor minister Cora van Nieuwenhuizen. Zo wil Gelderland, de populairste vakantieregio van Nederland, garanties voor het toerisme. Overijssel wil zeker weten dat er geen vrachtverkeer vanaf Lelystad gaat vliegen. De briefschrijvers verwijten de minister dat het proces tot nu toe "niet transparant'' is geweest.

Foto's

  • Crashtender Lelystad Airport
    Crashtender Lelystad Airport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions