Consumenten voor eerst in jaren negatief

Consumenten voor eerst in jaren negatief
20-02-2019 10:04 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.

Het consumentenvertrouwen komt in februari uit op min 2, het laagste peil na februari 2015. In januari was dat 1. Met min 2 ligt het consumentenvertrouwen nog wel boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar, dat op min 3 staat. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met min 41.

Het statistiekbureau maakte ook gegevens bekend over de consumptie van huishoudens in december. In de laatste maand van vorig jaar werd 2,3 procent meer besteed dan een jaar eerder. Er werd vooral meer geld uitgegeven aan voeding en auto's.

De groei was hetzelfde als in november. Volgens de zogeheten consumptieradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in februari minder gunstig dan in december.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden