Clicky

 
Transport Online - Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgt

Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgt

Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgt
19-02-2019 19:03 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is. Air France-topman Ben Smith krijgt op zijn beurt zitting in de raad van commissarissen van KLM. Elbers vond het te ver gaan om te spreken van wisselgeld voor zijn herbenoeming.

Volgens Elbers is door Air France-KLM een integraal pakket aan afspraken gemaakt waarmee de luchtvaartcombinatie vooruit kan. Zo wordt er een speciale commissie op touw gezet. Daarin nemen naast Elbers ook Air France-baas Anne Rigail en financieel directeur Frédéric Gagey van het moederbedrijf zitting. De drie leggen directe verantwoording af aan Smith.

De korte lijnen tussen de bestuurders moeten de maatschappijen en het moederbedrijf vooruit te helpen. De stappen waren volgens Elbers nodig om "het gevecht" op het Europese toneel kunnen oppakken "met de buitenwereld in plaats van de binnenwereld", aldus Elbers tegen het ANP.

De steun van het personeel van KLM noemde hij hartverwarmend. Zo werd onder meer een petitie voor een nieuwe termijn voor Elbers ruim 25.000 keer ondertekend. Elbers noemde de steun gekscherend een ,,blauw hart onder de riem."

Elbers benadrukt dat er bij Air France-KLM de voorbije jaren de nodige stappen zijn gezet. Hij benadrukte eerder dat KLM in het jaar van zijn honderdjarig bestaan, er goed voor staat. De resultaten over het afgelopen jaar, die woensdag gepubliceerd worden, bevestigen volgens hem dat beeld. Hij sprak verder zijn dank uit in het vertrouwen dat de leiding van Air France-KLM in hem heeft.

Eerder schaarde onder meer de raad van commissarissen zich unaniem achter een herbenoeming van Elbers. Ook de ondernemingsraad wilde verder met Elbers.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden