Transport Online - Jost Group: federale procureur verspreidt valse informatie over inbeslagname vrachtwagens

Jost Group: federale procureur verspreidt valse informatie over inbeslagname vrachtwagens

Jost Group: federale procureur verspreidt valse informatie over inbeslagname vrachtwagens
19-02-2019 17:00 | België | auteur Redactie

WEISWAMPACH - In de Belgische media verschenen dinsdagochtend nieuwsberichten over het feit dat de Belgische justitie beslag wil leggen op 300 vrachtwagens van de Jost group vanwege uitbuiting van chauffeurs. Volgens de Belgen zouden er inmiddels al negentien vrachtwagens in beslag zijn genomen. Dinsdagmiddag reageert de Jost Group zelf op de volgens het bedrijf valse beschuldigingen.

De Jost Group laat in een verklaring weten dat de Rechtbank van Eerste Aanleg van Luik de illegale inbeslagname door de federale procureur-generaal van meer dan 300 vrachtwagens heeft verboden. Deze beslissing is genomen op  27 januari jongstleden en het federaal parket wil dit vonnis volgens Jost Group, aanvechten.

"Jost Group is ontsteld over het feit dat, in een duidelijke (maar zinloze) poging om het bedrijf te destabiliseren en de klanten bang te maken, de federale procureur valse informatie blijft verspreiden bij de pers. Naast deze schending van het principe van het vermoeden van onschuld, wordt tevens de toegang tot het dossier geweigerd. Toch blijft Jost Group vertrouwen op het vonnis dat in deze zaak uitgesproken zal worden, met respect van het vermoeden van onschuld."

"Om deze redenen en in belang van het bedrijf, zijn honderden werknemers en zijn klanten, vraagt Jost Group aan het gerecht om de eerder genomen beslissing, om de inbeslagname van meer dan 300 vrachtwagens te verbieden, te bevestigen", aldus Jost group.

"Jost Group heeft de aanklachten altijd krachtig weerlegd en zal dat ook blijven doen. Jost Group heeft altijd aangegeven bereid te zijn om op dit gebied met de autoriteiten samen te werken en hoopt zich - eindelijk - in een serene sfeer te kunnen verdedigen", besluit het onder vuur liggende transportbedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions