Luchtvracht daalde in januari op Schiphol

Luchtvracht daalde in januari op Schiphol
19-02-2019 16:55 | Luchtvracht | auteur Redactie

SCHIPHOL - Het aantal vrachtbewegingen nam in de eerste maand van 2019 af met -17,3 procent ten opzichte van januari 2018. Omdat er in het ruim bij passagiersvluchten meer vracht mee ging (+6,2 procent), was de totale afname in vrachtvolume -9,1 procent.

In januari van dit jaar reisden er 5,0 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van +1,7 procent ten opzichte van januari 2018. Het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen nam toe met +2,9 procent, het aantal reizigers met een overstap bleef vrijwel constant met een toename van +0,1 procent.

Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+2,1 procent meer stoelen) met een iets lagere bezettingsgraad (-0,3 procent). Het aantal vliegbewegingen bleef vrijwel constant (+0,2 procent) in vergelijking met januari vorig jaar.

In januari reisden 3,4 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (+1,5 procent).

Verkeer naar Krakow nam met 50 procent toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In Spanje zijn 5 bestemmingen die met dubbele cijfers groeien: Ibiza, Bilbao, Palma de Mallorca, Valencia en Madrid. De Canarische Eilanden verloren aan populariteit (totaal -18 procent).

Schiphol verwelkomde in januari 1,6 miljoen intercontinentale reizigers (+2,3 procent). Voor winterzon bezoeken passagiers steeds vaker een bestemming in Egypte. Het aantal reizigers naar Noord Amerika is toegenomen: Canada zag +9,6 procent meer reizigers en de Verenigde Staten +4,4 procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden