Luchtvracht daalde in januari op Schiphol

Luchtvracht daalde in januari op Schiphol
19-02-2019 16:55 | Luchtvracht | auteur Redactie

SCHIPHOL - Het aantal vrachtbewegingen nam in de eerste maand van 2019 af met -17,3 procent ten opzichte van januari 2018. Omdat er in het ruim bij passagiersvluchten meer vracht mee ging (+6,2 procent), was de totale afname in vrachtvolume -9,1 procent.

In januari van dit jaar reisden er 5,0 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van +1,7 procent ten opzichte van januari 2018. Het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen nam toe met +2,9 procent, het aantal reizigers met een overstap bleef vrijwel constant met een toename van +0,1 procent.

Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+2,1 procent meer stoelen) met een iets lagere bezettingsgraad (-0,3 procent). Het aantal vliegbewegingen bleef vrijwel constant (+0,2 procent) in vergelijking met januari vorig jaar.

In januari reisden 3,4 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (+1,5 procent).

Verkeer naar Krakow nam met 50 procent toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In Spanje zijn 5 bestemmingen die met dubbele cijfers groeien: Ibiza, Bilbao, Palma de Mallorca, Valencia en Madrid. De Canarische Eilanden verloren aan populariteit (totaal -18 procent).

Schiphol verwelkomde in januari 1,6 miljoen intercontinentale reizigers (+2,3 procent). Voor winterzon bezoeken passagiers steeds vaker een bestemming in Egypte. Het aantal reizigers naar Noord Amerika is toegenomen: Canada zag +9,6 procent meer reizigers en de Verenigde Staten +4,4 procent.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier