Transport Online - Wakkere vrachtwagenchauffeur voorkomt diefstal van zijn lading

Wakkere vrachtwagenchauffeur voorkomt diefstal van zijn lading

Wakkere vrachtwagenchauffeur voorkomt diefstal van zijn lading
19-02-2019 15:58 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRIEBERGEN/VENLO - Een Oekraïense vrachtwagenchauffeur heeft in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 februari op een parkeerplaats bij de Duitse grens aan de A67, voorkomen dat een vijftal dieven er met zijn lading vandoor gingen. De dieven zijn te voet gevlucht en lieten hun kleine vrachtwagen met een gedeelte van de gestolen lading achter.

De 60-jarige chauffeur lag vanaf ongeveer 22.00 uur in zijn cabine te slapen toen hij omstreeks 00.30 uur wakker werd omdat zijn vrachtwagen heen en weer schudde. Hij keek in zijn buitenspiegel en zag achter zijn auto een aantal mannen lopen die lading vanuit zijn vrachtwagen in een kleinere vrachtwagen laadden.

Hij stapte direct uit en begon hard te schreeuwen om ook andere vrachtwagenchauffeurs te attenderen op de diefstal. Dit werd hem niet in dank afgenomen. Eén van de daders sloeg hem met een stuk ijzer op de hand waarna hij aan de kant werd geduwd.

Door het geschreeuw kwamen steeds meer chauffeurs uit hun vrachtwagencabines te voorschijn. Twee daders vluchtten vervolgens te voet weg en de andere drie klommen in de kleine vrachtwagen en wilden wegrijden.

Aan het eind van de parkeerplaats werd ze echter de weg versperd door een Poolse vrachtwagenchauffeur die met zijn vrachtwagen dwars op de weg was gaan staan. De dieven keerden en reden naar de andere kant van de parkeerplaats. Daar verlieten ze de kleine vrachtwagen en verdwenen in de duisternis. Ze lieten de kleine vrachtwagen met de gestolen lading achter. 

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid stelt een nader onderzoek in naar deze poging tot diefstal en de daders. Vast staat dat de kleine vrachtwagen valse kentekenplaten voerde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions