Clicky


Trein rijdt dwars door vrachtwagen

Trein rijdt dwars door vrachtwagen [+foto&video]
16-12-2011 20:14 | Ongevallen | auteur de redactie
MAARSBERGEN (Novum) - Een trein heeft vrijdag een vrachtwagen geramd op een spoorwegovergang in Maarsbergen. Daarbij is de machinist lichtgewond geraakt. De bestuurder van de vrachtwagen is niet gewond en geen van de treinreizigers heeft zware verwondingen opgelopen, meldt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

De truck zou na de eerste botsing door een tweede trein uit de andere richting zijn geraakt. De schade is enorm. De vrachtwagen, waarin diepvrieskalkoenen werden vervoerd, lag in meerdere stukken. De kalkoenen lagen 'overal', meldt de politie.

Door het ongeluk rijden naar verwachting de rest van de dag geen treinen meer tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van zestig minuten.



Mensen die in de trein zaten zeggen via Twitter dat er vlammen en brokstukken langs de ruiten vlogen. Meerdere treinreizigers zouden bloedneuzen hebben opgelopen. De passagiers zijn uit de trein gehaald en zijn met bussen verder vervoerd.

De Verkeersinformatiedienst meldt dat de N226 tussen Maarsbergen en de N224 naar Zeist in beide richtingen dicht is.



Foto met dank aan ProRail