Transport Online - Onder invloed verkerende vrachtwagenchauffeur doet zich voor als politieagent

Onder invloed verkerende vrachtwagenchauffeur doet zich voor als politieagent

Onder invloed verkerende vrachtwagenchauffeur doet zich voor als politieagent
19-02-2019 13:31 | Buitenland | auteur Redactie

WENKBACH(D) - Maandagavond rond 19:15 uur deed een 37-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur van alles om maar de aandacht te trekken. Dat had hij beter niet kunnen doen. Hij moet zich nu namelijk binnenkort verantwoorden voor de rechter op verdenking van bedreiging, dwang, het opleggen van gezag, schending van de wapenwet en het rijden onder invloed van verdovende middelen. Daarnaast zal hoogstwaarschijnlijk zijn rijbewijs ook in beslag worden genomen.

De verdachte chauffeur deed zich in het Duitse Wenkbach voor als een politieagent. Hij wilde een 24-jarige man controleren. Toen de 24-jarige man geen gehoor gaf aan zijn verzoek om zijn identiteitskaart in te leveren haalde de nepagent een wapen tevoorschijn en bedreigde de man. Toen er een tweede man zich bij de 24-jarige man voegde was de controle ineens over.

Toen de beide mannen in hun auto wilden wegrijden ging de vrachtwagenchauffeur achter de auto staan, laadde zijn pistool door en gaf een duidelijk hoorbaar schot. Hierop zijn de twee mannen in hun auto gevlucht.

De politie trof de chauffeur korte tijd later nog steeds aan in Wenkbach. Uit een alcoholtest bleek dat de man 0,68 promille alcohol had genuttigd en volgens zijn eigen verklaring ook nog andere verdovende middelen. Kort voor het incident had hij nog zijn vrachtwagen bestuurd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen