Bernie Sanders (77) opnieuw presidentskandidaat in VS

Bernie Sanders (77) opnieuw presidentskandidaat in VS
19-02-2019 13:35 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

VERMONT - De Democraat Bernie Sanders (77) stelt zich kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Senator Sanders zei dat tegen Vermont Public Radio (VPR).

In de strijd om de Democratische nominatie voor de verkiezingen van 2016 was Sanders de belangrijkste rivaal van Hillary Clinton. Nadat Clinton tot de kandidaat van de Democraten was gekozen, kreeg ze steun van de linkse senator uit Vermont. Sanders zit in de senaat als onafhankelijke volksvertegenwoordiger.

Tegen VPR zei Sanders dat hij wilde dat de mensen in Vermont als eersten van zijn kandidatuur zouden horen. Hij zei dat hij het graag wil opnemen tegen de huidige president Donald Trump. Hij noemde de Republikein ,,een pathologische leugenaar''. Ook verwijt hij Trump dat hij politieke punten probeert te scoren ten koste van minderheden, en dan vooral ten koste van illegale immigranten.

Sanders zei dat de strijd tussen de Democratische kandidaten voor de verkiezingen van 2020 heel anders wordt dan de aanloop naar de stembusgang van 2016. Bij de vorige presidentsverkiezingen was Sanders in het kamp van de Democraten de enige serieuze uitdager van Hillary Clinton. In de strijd om de Democratische nominatie voor 2020 lijken er meer kanshebbers te zijn. Sanders moet het dan onder meer opnemen tegen de senatoren Elizabeth Warren, Kirsten Gillibrand en tegen Tulsi Gabbard, die voor de Democraten in het Huis van Afgevaardigden zit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden