Clicky


Duitse politie haalt overbeladen vrachtwagen met gebroken chassis en wielbouten van de weg

Duitse politie haalt overbeladen vrachtwagen met gebroken chassis en wielbouten van de weg [+foto's]
19-02-2019 10:16 | Overtredingen | auteur Redactie

NEUBRANDENBURG - De politie heeft maandag 18 februari op de Duitse A20 een Poolse vrachtwagencombinatie van de weg gehaald. De vrachtwagen was geladen met boomstammen voor een houtzagerij.

De politie constateerde bij controle een overbelading van ruim tien procent. Tijdens een nadere inspectie ontdekten de agenten ook nog drie gebroken wielbouten en meerdere breuken in het chassis. Bovendien waren de staanders die voor ladingzekering zijn vereist bijna allemaal los.

Als gevolg van al deze overtredingen werd het transport stilgelegd en werd de chauffeur uitdrukkelijk verboden om verder te rijden. Er zijn de chauffeur verschillende boetes opgelegd die in de honderden euro's lopen, meldt de politie.

De politie is blij dat deze vrachtwagen uit het verkeer is gehaald: "Met gebroken wielbouten, een gebroken chassis en flink overbeladen ben je een gevaar op de weg. Daarbij willen wij ook de overige weggebruikers oproepen om goed op te letten. Wij kunnen niet overal tegelijk zijn. Als u opvallende voertuigen en/of rijgedrag ziet meldt u dat ons dan!"

Foto's

  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics