WDP bouwt 60.000 vierkante meter warehouse voor Pirelli in Slatina

WDP bouwt 60.000 vierkante meter warehouse voor Pirelli in Slatina
19-02-2019 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SLATINA - WDP bouwt een nieuw warehouse van ruim 60.000 m² voor autobandenproducent Pirelli te Slatina in Roemenië ter uitbreiding van de bestaande productiesite van Pirelli. WDP voorziet een investeringsbedrag van circa 40 miljoen euro voor deze realisatie.

De bestaande productiesite van Pirelli, specialist in productie van autobanden, te Slatina (RO) wordt door WDP uitgebreid met een state-of-the-art nieuwbouwmagazijn van circa 62.000 m². Dit project kadert in de verdere uitbouw van de grootste en belangrijkste productiesite van het in Italië genoteerde Pirelli. Het nieuwbouwmagazijn wordt immers ontwikkeld direct naast en in rechtstreekse verbinding met de bestaande productiehal.

De investeringen van de afgelopen jaren door Pirelli hebben de activiteiten op deze locatie opgedreven, waardoor uitbreiding noodzakelijk werd. Zo zal de inbound en uitbound logistiek worden ondergebracht in het nieuwe gedeelte en is daar ook ruimte voorzien voor productieactiviteiten.

De Pirelli locatie te Slatina is gelegen ten westen van Boekarest, langs de autosnelweg Craiova-Pitesti. Na realisatie, voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2020, zal Pirelli het nieuwe logistieke gebouw huren voor een periode van vijftien jaar vast. WDP gaat uit van een investeringsbudget van circa 40 miljoen euro op basis van een marktconform rendement.

Jeroen Biermans, General Manager van WDP in Roemenië: “De realisatie van dit nieuwbouwmagazijn zorgt voor een optimalisatie van de belangrijkste productiesite van Pirelli en bestendigt de toekomst van deze locatie."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden