Transport Online - 'Delta en easyJet maken werk van Alitalia'

'Delta en easyJet maken werk van Alitalia'

'Delta en easyJet maken werk van Alitalia'
18-02-2019 20:05 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

ROME - Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet zouden een kapitaalinjectie van 400 miljoen in het noodlijdende Alitalia overwegen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen, die mogelijk deze maand nog tot een akkoord leiden. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging in 2017 bijna failliet en wordt sindsdien door de overheid overeind gehouden.

Eerder werd al gemeld dat de twee luchtvaartmaatschappijen verregaande gesprekken voerden met het Italiaanse staatsspoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato over een belang. Ferrovie onderhandelt namens de regering over Alitalia. Kenners spreken over een laatste kans voor de Italianen.

Een groep investeerders onder leiding van Ferrovie zou momenteel overleg voeren over het precieze bedrag dat nodig is om het nieuwe Alitalia in de lucht te houden. Volgens de bronnen wordt gesproken over een totaalbedrag van 1 miljard euro. Samen zouden Delta en easyJet een belang van 40 procent kunnen nemen, terwijl Ferrovie namens Italië grootaandeelhouder blijft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions