Transport Online - Hulp strandbezoeker bij opruimen rommel van MSC Zoe in Waddengebied

Hulp strandbezoeker bij opruimen rommel van MSC Zoe in Waddengebied

Hulp strandbezoeker bij opruimen rommel van MSC Zoe in Waddengebied
18-02-2019 16:50 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Bezoekers van de stranden op de Waddeneilanden kunnen gaan helpen bij het opruimen van rommel van de in januari overboord geslagen containers van de MSC Zoe. Dat is een van de ideeën uit een breed pakket met maatregelen van onder meer Rijkswaterstaat en de eilanden.

Om de hulp mogelijk te maken, worden geschikte afvalcontainers en plastic zakken op strandovergangen op de Waddeneilanden geplaatst. "Met duidelijke instructies natuurlijk, zodat voorkomen wordt dat mensen bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen aanraken", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Verder zal deskundig advies worden ingewonnen om zo effectief mogelijk zogenoemd microplastic op te ruimen. Ook wordt bekeken wat de ecologische effecten van de rommel zijn op (middel)lange termijn.

De afspraken, die ook onderschreven zijn door onder meer gemeenten, Staatsbosbeheer en waterschappen, gelden in elk geval voor de komende zestien maanden.

De MSC Zoe verloor de containers in de nacht van 1 op 2 januari. Begin februari meldde Rijkswaterstaat een aantal van "zeker 345", maar inmiddels is dat weer iets naar beneden bijgesteld naar 342. Inmiddels zijn meer dan 120 unieke delen van containers geborgen, ofwel delen die herkenbaar zijn doordat er een nummer op staat.

Foto's

 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST
 • J.Roeland
  KERSTENS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions