Clicky

 
Transport Online - Zweedse krijgt boete na protest in vliegtuig

Zweedse krijgt boete na protest in vliegtuig

Zweedse krijgt boete na protest in vliegtuig
18-02-2019 16:51 | Buitenland | auteur ANP/BELGA/DPA

STOCKHOLM - Een Zweedse rechtbank heeft een boete opgelegd aan een activiste die door haar protest een vliegtuig ophield. De Zweedse betoogde afgelopen zomer tegen de uitwijzing van een Afghaanse man. Beelden daarvan werden massaal verspreid via sociale media.

De 21-jarige Elin Ersson krijgt van de rechter in Gotenburg een boete van 3.000 kronen (324 euro) wegens overtreding van de luchtverkeerswetgeving. De vrouw weigerde op 23 juli te gaan zitten op een vlucht richting Istanbul, waardoor die niet kon vertrekken. Livebeelden van haar protest vanuit het vliegtuig gingen viraal. De vlucht kon pas na twee uur vertrekken, toen de activiste en de Afghaanse man het vliegtuig hadden verlaten.

De openbare aanklager eiste een gevangenisstraf van twee weken, maar de rechter besloot haar een boete op te leggen. De advocaat van Ersson gaat in beroep tegen de uitspraak. Hij verklaart dat zijn cliënte handelde uit morele overwegingen en dat Afghanistan niet veilig is voor gerepatrieerden.

De 52-jarige Afghaanse man werd later toch naar Afghanistan uitgewezen. Ersson is lid van een protestgroep uit Gotenburg die regelmatig demonstraties houdt tegen uitzettingen naar Afghanistan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions