Clicky

 
Transport Online - Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAM

Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAM

Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAM
18-02-2019 16:45 | Algemeen | auteur ANP

ARNHEM - ProRail moet de opdracht voor de aanleg van een buslijn tussen Hilversum en Huizen alsnog aan bouwbedrijf BAM geven. De spoorbeheerder gunde de klus na een openbare aanbesteding aan een bouwcombinatie met VolkerWessels. BAM ging in hoger beroep en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde dat de beslissing op basis van een verkeerde beoordelingsmethode is genomen.

Het gaat om een speciale snelle busverbinding in het Gooi, waarvoor er onder andere een nieuwe busbaan, een natuurbrug en spoorwegonderdoorgang moeten komen. De kwestie draait om de scores die BAM en de concurrerende bouwcombinatie behaalden voor het beperken van overlast. Dit kan op twee manieren worden bepaald.

Bij de ene methode komt een team van experts tot een consensus. Daarbij zou de bouwcombinatie van VolkerWessels als winnaar uit de bus komen. Maar het is ook mogelijk de score puur rekenkundig te bepalen. Dan zou BAM de meest geschikte bouwer voor de lijn zijn.

Het hof oordeelt nu dat de rekenkundige manier de juiste is, omdat dit zou volgen uit de zogeheten inschrijvingsleidraad. Dat is het document waarin ProRail zijn eisen voor de aanleg van de ov-lijn uit de doeken heeft gedaan.

Foto's

  • BAM
    BAM

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen