Boarden met gezicht bij Cathay op Schiphol

Boarden met gezicht bij Cathay op Schiphol
18-02-2019 16:38 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Passagiers van Cathay Pacific op Schiphol kunnen de komende maanden sneller op het vliegtuig stappen. De luchtvaartmaatschappij doet mee aan een proef voor boarden met gezichtsherkenning. Reizigers hoeven bij de gate dan niet meer hun paspoort en instapkaart te laten zien, maar alleen nog hun gezicht te laten scannen.

Bij het inchecken wordt passagiers gevraagd of ze aan de proef willen meedoen. Ze kunnen dan hun instapkaart, paspoort en gezicht laten scannen, zodat hun gezicht bij het boarden kan worden herkend. In de loop van het jaar wordt gezichtsherkenning behalve bij het boarden ook getest bij de paspoortcontrole.

De proef is een vervolg op de test met gezichtsherkenning die Schiphol samen met de KLM twee jaar geleden al deed bij het instappen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden