Transport Online - Prologis realiseert distributiecentrum voor Hema op Het Klooster in Nieuwegein

Prologis realiseert distributiecentrum voor Hema op Het Klooster in Nieuwegein

Prologis realiseert distributiecentrum voor Hema op Het Klooster in Nieuwegein
18-02-2019 16:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - Opnieuw koopt Prologis een kavel op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Sander Breugelmans, VP country manager Prologis Benelux en wethouder Ellie Eggengoor tekenden de koopovereenkomst. De aanbieder van industrieel vastgoed realiseert op een perceel van ruim 57.000 m2 een bedrijfspand voor Hema. De bouw start zo snel mogelijk. De oplevering van het pand is medio maart 2020 gepland.

Het nieuw pand heeft een omvang van 34.000 m2 en wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties. Het pand krijgt voor het BREAAM-keurmerk de kwalificatie ‘zeer goed’ mee voor de duurzaamheidsprestatie. Zo wordt onder meer het dak van het pand voorzien van zonnepanelen.

Sander Breugelmans, VP Country Manager Prologis Benelux: "We zijn trots op de uitbreiding voor Hema in Nieuwegein, een zeer sterke locatie voor nationale distributie. Deze nieuwe ontwikkeling bevestigt ook onze sterke samenwerking op lange termijn met de gemeente Nieuwegein en onze klant Hema."

Logistieke hotspot

Hema gaat vanuit het nieuwe pand landelijke distributie van producten verzorgen. Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken: "We zijn blij dat met deze verkoop opnieuw activiteiten worden toegevoegd aan de bedrijvigheid op Het Klooster. Het onderstreept de kracht van het bedrijvenpark als logistieke hotspot. Hiermee zijn ook alle grote kavels op Het Klooster Midden en Zuid verkocht."

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions