Clicky


Nieuwe Swinkels aan het roer bij Bavaria

Nieuwe Swinkels aan het roer bij Bavaria
18-02-2019 13:44 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

LIESHOUT - Swinkels Family Brewers, het bedrijf achter bieren als Bavaria, Palm en La Trappe, krijgt een nieuwe Swinkels aan het roer. Topman Jan-Renier Swinkels draagt het stokje per 17 april over aan zijn neef Peer.

Het familiebedrijf, dat tot vorig jaar Bavaria heette, viert dit jaar het driehonderdjarig jubileum van brouwerij Bavaria. Jan-Renier stond twaalf jaar aan het hoofd van de onderneming. Onder hem is Swinkels hard gegroeid, door onder andere overnames van de brouwerijen Palm en de Molen en het avontuur met brouwerij Habesha in Ethiopië.

"Als familiebedrijf blijf je succesvol als je op tijd plaats maakt'', zegt Jan-Renier (56) die alles bij elkaar 33 jaar bij het bedrijf werkte. Neef Peer (44) maakt al sinds 2004 deel uit van het directieteam van de brouwer uit Lieshout. Hij wordt ook wel gezien als de man achter marketingsuccessen als de Bavaria-jurkjes tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010.

Swinkels past met de bestuurswissel ook zijn directiestructuur wat aan. Er komt een tweekoppige raad van bestuur, met Peer als bestuursvoorzitter. Het bedrijf is nog op zoek naar een financieel directeur.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions