Tientallen boetes na negeren rood kruis na ongeval op A13

Tientallen boetes na negeren rood kruis na ongeval op A13 [+foto's]
18-02-2019 13:38 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ROTTERDAM - De politie heeft afgelopen weekend aan ruim 42 automobilisten die een rood kruis negeerden na een ongeval op de A13 een forse boete uitgedeeld van 240 euro. "We gaan er vanuit dat iedereen met een rijbewijs de verkeersregels kent, maar niet iedereen handelt er naar. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren", aldus de politie. 

Zondagochtend raakte op de A13 ter hoogte van het Kleinpolderplein in Rotterdam een oplegger los van de trekker. De oplegger blokkeerde twee rijstroken en de trekker stond stil op de vluchtstrook. Hierbij raakte niemand gewond, maar het veroorzaakte wel materiële schade. Gevolg was dat er maar één rijstrook toegankelijk bleef, maar ook die werd uiteindelijk met een rood kruis afgesloten om alles veilig weg te halen.

Maar liefst 42 automobilisten hadden geen boodschap aan de rode kruizen en bleven stug doorrijden, met alle risico’s van dien. Hun kentekens zijn genoteerd. Het asociale en gevaarlijke rijgedrag levert ze een hoge boete op, die binnenkort op hun deurmat ligt.

Ook in Vlaardingen fors aantal bekeuringen

En na klachten over massaal negeren van de verplichte rijrichting in Vlaardingen, zag een agent van Team Verkeer in drie avonden zes bijna-aanrijdingen. Daar werden 160 bekeuringen van eveneens 240 euro naar de overtreders verzonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden