Clicky


Zwaartransport begeleider bijna verpletterd onder 146 tons kraandeel

Zwaartransport begeleider bijna verpletterd onder 146 tons kraandeel[+foto's]
16-12-2011 10:18 | Buitenland | auteur de redactie
HAMBURG - "Ik stapte uit en een paar seconden later crashte dit ding op mijn auto. Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad", zegt Thomas B. Het scheelde een haar of de 48-jarige transportbegeleider was door een 146 ton zwaar kraandeel verpletterd. Het ongeval zorgde donderdagnacht voor grote verkeersproblemen in het zuiden van Hamburg.

In de nacht van woensdag op donderdag vond er rond 1:54 uur een zwaartransport plaats van een kraanbehuizing voor containerschepen. Het transport was op weg van de Neuenfelder Maschinenfabrik (NMF) naar de Airbus fabriek om vervolgens verscheept te worden naar Shanghai(China).

Bij een stoplicht stopte het konvooi. "Ik stapte uit om even te kijken of de vrachtwagen onder de stoplichten door kon", zegt Thomas B. De 48-jarige is medewerker van een zwaartransportbedrijf. Zijn taak is om de vrachtwagenchauffeur veilig te begeleiden naar zijn bestemming.

Toen gebeurde het: de 146-tons kraan kantelde van de oplegger en crashte op de transportbus van Thomas B. "Ik had dood kunnen zijn en heb dus onmetelijk veel geluk gehad. Ik heb als eerste mijn vrouw gebelt om te vertellen wat er was gebeurd."

Het reddingswerk was erg moeilijk. De kraanbehuizing en het asfalt zijn zwaar beschadigd. De Neßdeich, een van de belangrijkste wegen naar Finkenwerder is lange tijd geblokkeerd geweest.

Drie kranen werden ingezet om het zware kraandeel van de weg te krijgen. Echter ook dit leidde weer tot een ongeluk. Eén van de kranen klapte tijdens het manouevreren tegen één van de andere kranen.

De kraanbehuizing is voorlopig ondergebracht bij NMF. Daar gaan experts kijken of de 4 miljoen euro kostende kraanbehuizing nog te repareren is.

Waardoor de kraanbehuizing is gekanteld en van de vrachtwagen is gevallen is nog onduidelijke.

Voor foto's van dit bizarre ongeval klikt u hier