Clicky

 
Transport Online - Vier nieuwe CNG-trekkers voor Suiker Unie

Vier nieuwe CNG-trekkers voor Suiker Unie

Vier nieuwe CNG-trekkers voor Suiker Unie
18-02-2019 11:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

Recentelijk zijn er vier CNG-trekkers, drie Scania en één Iveco, afgeleverd bij de Suiker Unie. Deze trekkers, met een vermogen van 410 pk, bieden Suiker Unie de kans om haar bulktransporten verder te verduurzamen. Vorige week gingen de vrachtwagens voor het eerst de weg op.

De trekkers hebben acht gascilinders. Ze kunnen deze met biogas vullen bij de suikerfabrieken in Dinteloord en Vierverlaten. Suiker Unie is met 30 miljoen m3 per jaar de grootste groen-gasproducent van Nederland. Ze produceert dit gas in eigen biomassavergisters uit reststromen vanuit de suikerbiet.
De biogastrekkers hebben minimaal dezelfde soepele rijeigenschappen als een dieselmotor. Bovendien zijn ze stiller. De eerste reacties van de chauffeurs zijn dan ook zeer positief.

De 410 pk-gasmotor verlaagt de CO2-uitstoot ten opzichte van een traditionele dieselmotor met 90%. Dit betekent, bij een gebruikelijke kilometrage van 150.000 km per jaar, zo’n 160 ton CO2 per vrachtwagen.

Suiker Unie gaat de vier biogastrucks uitgebreid testen. Het komende jaar worden de testresultaten geëvalueerd en bekijkt Suiker Unie de mogelijkheden om dit duurzame transport verder uit te breiden.

Foto's

 • Bork
  Bork
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden