Segers: minister voorbarig over Schiphol

Segers: minister voorbarig over Schiphol
18-02-2019 11:22 | Politiek | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is "te vroeg'' met haar stelling dat Schiphol na 2020 mag doorgroeien. Er is ,,echt nog geen antwoord'' op de "hele grote zorgen'' van onder anderen coalitiegenoten als de ChristenUnie, zegt CU-voorman Gert-Jan Segers. D66-leider Rob Jetten doet de uitlatingen van de minister af als campagnetaal.

Van Nieuwenhuizen verklaarde maandagochtend in de Volkskrant dat ze zich niet zozeer afvraagt, of, maar hoeveel extra vluchten Schiphol na 2020 mag verzorgen. Anders zou de luchthaven de concurrentiestrijd verliezen met andere luchtvaartknooppunten in Europa.

Segers is daar "nog helemaal niet aan toe''. Of dat weer een conflict binnen de coalitie betekent, "gaan we zien''. Ook over de groei van vliegveld Lelystad, die de minister ook wil doorzetten, is wat Segers betreft het laatste woord nog niet gezegd.

CDA-leider Sybrand Buma wil Van Nieuwenhuizens uitlatingen niet voorbarig noemen, maar wijst er wel op dat "we over die groei nog moeten gaan praten''. Hij hamert op "zorgvuldigheid''.

De VVD vindt de opschudding overdreven. De uitspraken van Van Nieuwenhuizen passen gewoon binnen het regeerakkoord, stelt haar partijgenoot Klaas Dijkhoff. Hij maakt zich "geen zorgen, maar ik ben ook niet tegen de groei van de luchtvaart''.

Jetten "sluit niet uit dat in de toekomst kan worden gegroeid'', maar dan moet bijvoorbeeld eerst zeker zijn dat dat veilig kan. Hij wijst op de bijna-botsingen van de laatste tijd. "De minister heeft zelf de voorwaarde van veiligheid gesteld'' aan verdere groei, merkt de D66-fractievoorzitter op.

De groei van de luchtvaart is een ingewikkelde klus voor Van Nieuwenhuizen. Zo dwarsbomen coalitiepartners CDA, D66 en CU haar plannen om Lelystad voor meer vluchten in te zetten dan alleen voor van Schiphol over te nemen vakantievluchten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden