Toeristen Haïti met helikopter geëvacueerd

Toeristen Haïti met helikopter geëvacueerd
17-02-2019 10:00 | Buitenland | auteur ANP

PORT-AU-PRINCE - Canadese toeristen zijn met een helikopter uit hun resort op Haïti gehaald. Ze zaten daar vast door de onrust in het land, bericht de Canadese omroep CBC.

De 113 vakantiegangers uit Quebec verbleven in het Royal Decameron resort, op zo'n 80 kilometer van hoofdstad Port-au-Prince. Ze zijn in groepjes naar de internationale luchthaven gevlogen. Daar stapten ze op een vlucht naar Montreal, waar ze inmiddels zijn aangekomen.

In het straatarme Haïti worden wegen geblokkeerd en protestacties gehouden. De betogers proberen om president Jovenel Moïse tot aftreden te bewegen. Door de onlusten, die aan zeker zeven mensen het leven hebben gekost, zou het te gevaarlijk zijn om over de weg naar het vliegveld te rijden.

Andere Canadezen die vastzitten in Haïti regelen hun eigen evacuatie. Verpleegkundige Katherine O'Neil zegt volgens CBC News met collega's een helikopter gecharterd te hebben voor een vlucht naar de luchthaven. Ze haalden via website GoFundMe meer dan 17.000 dollar (ruim 11.000 euro) op om dat te kunnen betalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden