Clicky

 
Transport Online - FNV dreigt Picnic met rechtszaak

FNV dreigt Picnic met rechtszaak

FNV dreigt Picnic met rechtszaak
15-02-2019 18:53 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond FNV dreigt onlinesupermarkt Picnic voor de rechter te slepen. De bond vindt dat het bedrijf zijn personeel volgens de cao voor supermarktpersoneel moet betalen. Als Picnic niet binnen een week aangeeft die collectieve arbeidsovereenkomst toe te passen, klaagt FNV de onderneming aan.

Volgens FNV betaalt Picnic iets meer dan het minimumloon zonder toeslagen. Vakbondsbestuurder Marianne Jekkers noemt dat "onderbetalen'' en een van de manieren waarop de websuper goedkoper kan bezorgen dan andere supermarkten.

De vakbond had Picnic eerder ook al op de korrel. Uit onderzoek van FNV zou blijken dat de werkdruk in distributiecentra te hoog is en er soms sprake is van onveilige werkomstandigheden. Picnic liet daarop weten zich niet in dat beeld te herkennen.

Dat Picnic een veiligheidsprogramma heeft opgezet, noemt Jekkers winst. "Maar het bedrijf geeft niet thuis zodra het gaat over vaste contracten en vaste uren voor de mensen. En een cao, daar gaat de directie al helemaal niet op in. Tijd voor druk dus'', zegt Jekkers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden