Transport Online - Carnavalswagens Zaltbommel gaan in vlammen op [+foto's]

Carnavalswagens Zaltbommel gaan in vlammen op

Carnavalswagens Zaltbommel gaan in vlammen op [+foto's]
15-02-2019 16:11 | Binnenland | auteur ANP

ZALTBOMMEL - Negen praalwagens, die over twee weken zouden meerijden in de carnavalsoptocht van Zaltbommel, zijn vrijdagmiddag in vlammen opgegaan. Bij het werk aan een van de praalwagens is brand uitgebroken, aldus Martijn Merks van de Bommelse carnavalsvereniging De Wallepikkers. Bij de brand is niemand gewond geraakt, maar de wagens en carnavalsattributen van de vereniging zijn verloren gegaan.

"Wat ontzettend verdrietig, heel Zaltbommel leeft mee'', liet burgemeester Peter Rehwinkel vrijdag in een tweet weten. Ook de brandweer wenste alle betrokkenen sterkte.

De brand aan de Van Heemstraweg is vermoedelijk veroorzaakt door het werken met een slijptol. De brandweer stelt een nader onderzoek in. Het vuur veroorzaakte dikke rookwolken die tot op de snelweg A15 te zien waren. Op de snelweg A2 ontstond een file van enkele kilometers lengte.

Onder de afgebrande praalwagens zijn volgens Merks de prinsenwagen en de wagen van de jeugdprins. Dat zijn de hoofdwagens van de optocht. Aan de wagens is bijna een jaar gewerkt. De carnavalsvereniging overlegt met de gemeente wat er nu met de optocht moet gebeuren. "Alles is weg, het levenswerk van sommigen is vernietigd, het is een drama.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen