Nederlander gearresteerd op schip met 3300 kilo coke

Nederlander gearresteerd op schip met 3300 kilo coke
15-02-2019 13:27 | Buitenland | auteur ANP

SETUBAL - Voor de kust van Portugal is 3300 kilo cocaïne gevonden op een vrachtschip. De elf bemanningsleden aan boord zijn opgepakt. Onder hen is een Nederlander. Volgens de Spaanse politie zijn ook acht Oekraïners, een Georgiër en een Fransman gearresteerd.

Het politieonderzoek begon al in november 2017. Rechercheurs kwamen een organisatie op het spoor die grote hoeveelheden cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa smokkelde via vrachtschepen. Het was de bedoeling dat de cocaïne in een afgesproken gebied, op open zee, werd overgeladen in kleine snelle bootjes. Die zouden de drugs aan land brengen. De partij zou in Nederland een handelswaarde van 165 miljoen euro hebben.

Op 29 januari gingen Spaanse en Portugese agenten aan boord van het schip Sea Scan 1, maakte de Spaanse politie vrijdag bekend. Dat gebeurde ruim 250 kilometer voor de kust van Portugal. In het ruim vonden ze 80 blokken zuivere cocaïne, klaar om overgeladen te worden. Na de actie werd het schip naar de haven van Setubal gebracht.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden