Transport Online - 'Intensief gesprek met Ben Smith van Air France-KLM'

'Intensief gesprek met Ben Smith van Air France-KLM'

'Intensief gesprek met Ben Smith van Air France-KLM'
15-02-2019 10:08 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG- Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben een "intensief’’ gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Ze hebben hem op het hart gedrukt hoe belangrijk Schiphol en KLM zijn voor de Nederlandse economie, maar wilden verder weinig kwijt over het gesprek.

Het kabinet, en het personeel van KLM, maken zich zorgen over de toekomst onder Smith. Die zou af willen van Pieter Elbers, die de Nederlandse tak van het concern runt en wiens contract binnenkort afloopt. Het kabinet wil ook de positie van Schiphol als belangrijke luchthaven binnen het concern beschermen.

Maar of Smith in het gesprek duidelijk heeft gemaakt wat zijn intenties zijn, wilde Hoekstra niet zeggen. ,,Het is niet netjes om te vertellen wat er precies is besproken. De crux is dat Schiphol ontzettend belangrijk is voor de Nederlandse economie. We willen zeker stellen dat dat op lange termijn gewaarborgd wordt. En KLM maakt daar een belangrijk deel van uit.’’

Hoekstra benadrukte het vreemd te vinden dat nota bene de positie van Elbers ter discussie staat, terwijl KLM binnen het concern de afgelopen jaren juist goed presteerde.

De discussie met Smith wordt vervolgd, aldus Hoekstra. ,,We zitten hier bovenop. Het was een intensief gesprek, het was het eerste gesprek en zal niet het laatste zijn.''

Smith zelf vertrok meteen na het gesprek, zonder vragen van de pers te beantwoorden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions