Clicky

 
Transport Online - Komende week Europese transportcontroles

Komende week Europese transportcontroles

Komende week Europese transportcontroles
15-02-2019 09:47 | Controles | auteur Redactie

MAINZ - In de periode van 18 tot 24 februari zal de politie overal op de weg bus- en vrachtwagencontroles uitvoeren tijdens een Europese inspectieweek. Deze week wordt door het European Transport Network TISPOL (Traffic Information System Police) georganiseerd. In totaal nemen 27 Europese landen deel.

De belangrijkste focus ligt op de controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur en de perfecte technische staat van de voertuigen. De focus ligt hier op de controle van Europese sociale voorschriften, omdat alleen degenen die fit en goed uitgerust zijn, ook veilig onderweg aan het verkeer kunnen deelnemen.

Daarnaast zijn de juiste ladingzekering en de juiste uitrusting van de voertuigen belangrijk, bijvoorbeeld of er voldoende noodhamers of werkende elektrische deuren beschikbaar zijn. Omdat in het geval van een ongeval de gevolgen voor alle deelnemers zo klein mogelijk moet zijn.

Chauffeurs zullen ook worden gewaarschuwd voor gevaren zoals het niet dragen van een veiligheidsgordel of worden afgeleid achter het stuur door het gebruik van mobiele telefoons.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden