Transport Online - Haagse stukken over vreugdevuren gepubliceerd

Haagse stukken over vreugdevuren gepubliceerd

Haagse stukken over vreugdevuren gepubliceerd
14-02-2019 16:56 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft donderdag ongeveer 1800 documenten over de jaarlijkse vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp openbaar gemaakt. Het gaat niet alleen om officiële verslagen en afspraken, maar ook om apps en sms'jes tussen ambtenaren en om foto's en filmpjes van gemeente, politie, brandweer en omstanders. De stukken worden ook gedeeld met de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De meeste documenten zijn van de afgelopen jaren, maar er zit ook informatie bij die teruggaat tot begin jaren negentig.

De OVV doet onderzoek naar de vonkenregen die bij de afgelopen jaarwisseling over het oude dorp van Scheveningen trok. Brandende snippers van het vreugdevuur veroorzaakten daar veel schade.

Den Haag bracht vorige maand afspraken met de bouwers van de vreugdevuren naar buiten. Het ging bijvoorbeeld over de hoogte en de breedte van de stapels en over veiligheidscontroles vooraf. Dat convenant gold voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017. In de jaren erna zouden aanvullende afspraken gemaakt zijn, maar dat is door bouwers tegengesproken. De vuurstapel op het strand van Scheveningen was volgens de gemeente meters hoger dan afgesproken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions