Clicky


McLaren presenteert MCL34

McLaren presenteert MCL34 [+video]
14-02-2019 16:20 | Sport | auteur ANP

WOKING - Met een nieuw rijdersduo hoopt McLaren komend seizoen eindelijk weer eens mee te doen om de podiumplaatsen in de Formule 1. De Britse renstal onthulde donderdag de MCL34 waarmee Carlos Sainz en Lando Norris gaan rijden. De bolide is zoals de laatste jaren gebruikelijk hoofdzakelijk oranje van kleur, de voorvleugel en de achterzijde zijn donkerblauw.

"De auto ziet er goed uit'', zei Sainz, overgekomen van Renault. "Ik houd van deze kleuren en van deze pakken.'' Nieuweling Lando Norris, die dit jaar debuteert in de Formule 1, reageerde gevat: "en ook van je nieuwe teamgenoot?'' De 24-jarige Sainz, die zijn vijfde jaar in de koningsklasse van de autosport ingaat, zei daarop: "dat moet de komende maanden blijken''.

McLaren eindigde vorig jaar met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne achter het stuur op de zesde plaats in het WK voor constructeurs, met 62 punten. De Britse renstal leverde in 2008 met Lewis Hamilton voor het laatst de wereldkampioen. McLaren zakte daarna steeds verder weg. De samenwerking met motorenleverancier Honda bleek allesbehalve gelukkig, waarop McLaren vorig jaar gebruik ging maken van motoren van Renault.

"Er ligt veel druk op mijn schouders, de mensen hier verwachten veel van mij en Carlos'', zei Norris op het hoofdkwartier van McLaren. "Ik zie dat juist als iets positiefs. Als we weer races willen winnen en kampioen willen worden, moeten we als team samenwerken. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen en met deze bolide te gaan rijden.'' De 19-jarige Brit deed de afgelopen jaren als testcoureur al wat ervaring op bij McLaren.