Clicky

 SNEL Shared Logistics neemt dc de Bijenkorf in Woerden over

SNEL Shared Logistics neemt dc de Bijenkorf in Woerden over
14-02-2019 16:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WOERDEN - Logistiek dienstverlener SNEL Shared Logistics (voorheen G.SNEL) in Woerden neemt het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden over. Dit distributiecentrum ligt aansluitend aan de bestaande panden van SNEL en biedt daarom een uitstekende basis voor de verdere uitbreiding van de activiteiten van SNEL Shared Logistics. De Bijenkorf zelf gaat haar operatie verhuizen naar Tilburg waar haar nieuwbouw nagenoeg gereed is.

SNEL Shared Logistics groeit enorm en heeft al langer een gebrek aan ruimte. De uitbreiding met 30.000 m2 warehouse past dan ook zeer goed bij de al bestaande 40.000 m2 die SNEL in gebruik heeft in Woerden. Behalve de opslagruimtes biedt de uitbreiding ook meer ruimte voor de cross dock operatie en expeditie. Tevens levert het terrein rondom het Bijenkorf DC ook veel buitenruimte voor de vele extra vrachtwagens waar op het bestaande terrein van SNEL geen ruimte meer voor was.

De substantiële uitbreiding van warehouses bij SNEL geeft ruimte aan de groei van bestaande klanten maar biedt ook zeker ruimte voor nieuwe opdrachtgevers. De nieuwe magazijnen worden daarvoor voorzien van palletstellingen waar opslag en orderpicking efficiënt verzorgd kunnen worden. Orders die verzameld worden gaan meteen het eigen distributienetwerk in om aansluitend in de Benelux geleverd te worden.

In 2018 is het personeelsbestand bij SNEL in Woerden met 110 nieuwe medewerkers sterk gegroeid naar 420 mannen en vrouwen. Daarmee is SNEL niet alleen in vierkante meters een van de grootste bedrijven in Woerden maar ook in aantal medewerkers die voornamelijk uit Woerden en directe omgeving komen.

De kracht van SNEL zit in de consolidatie van zendingen voor zo’n vijfhonderd opdrachtgevers naar bedrijven, winkels en ook consumenten. De samenvoeging van zendingen maakt dat SNEL, in haar nachtelijke cross dock proces, vrachtwagens met een zeer hoge beladingsgraad kan beladen. Afleveringen worden doorgaans voor meerdere opdrachtgevers tegelijk gedaan waardoor er beduidend minder vrachtwagen-bewegingen zijn in de steden en bij de winkels zelf.

Het samengevoegde terrein van SNEL en de Bijenkorf vormt met 128.000 m2 een van de grootste cross dock operaties van Nederland van waaruit de Benelux en met name de Randstad beleverd wordt.

De centrale ligging in het centrum van de Randstad is uniek met beperkte aanrijafstanden naar de verschillende grote steden wat de mogelijkheid biedt om in de nabije toekomst met elektrische vrachtwagens distributie in de binnensteden te verzorgen.

Met de uitbreiding van haar operatie in Woerden, realiseert SNEL Shared Logistics een centraal-consolidatie-centrum voor de gehele Randstad waar, nu en in de toekomst, door opdrachtgevers en vervoerders gebruik van gemaakt kan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions