Clicky

 
Transport Online - Ruim 25.000 handtekeningen voor baas KLM

Ruim 25.000 handtekeningen voor baas KLM

Ruim 25.000 handtekeningen voor baas KLM
14-02-2019 13:49 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Tienduizenden mensen roepen Air France-KLM op om KLM-baas Pieter Elbers te herbenoemen. Donderdagmiddag werd een petitie met ruim 25.000 handtekeningen overhandigd aan president-commissaris Hans Smits van de luchtvaartmaatschappij.

Binnen Air France-KLM is een machtsstrijd aan de gang over de positie van Elbers. Topman Ben Smith van het moederbedrijf in Frankrijk zou van de 'lastige' Elbers af willen. De ondernemingsraad en de raad van commissarissen van KLM pleiten voor een nieuwe termijn voor Elbers.

De situatie zorgt ook voor onrust onder het personeel. Maar volgens de mensen achter de petitie is het glashelder hoe de medewerkers erin staan. "Elbers is uiterst succesvol voor KLM en dus ook voor de groep. Er is geen enkele reden om daaraan en aan de bestuursstructuur van KLM als Nederlands bedrijf te tornen'', zegt een KLM-gezagvoerder bijvoorbeeld.

Een stewardess ergert zich eraan dat er in Franse media sprake zou zijn van een "eenzijdig beeld''. Ook Jan Plesman, kleinzoon van KLM-oprichter Albert Plesman, mengt zich in de strijd. Hij spreekt van "groot onrecht'' als iemand die zo goed presteert als Elbers niet wordt herbenoemd.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden